Newbie question: Alignement in animation stack

Announcement of new releases, bugs, support, suggestions
Post Reply
Ralf_K
Posts: 2
Joined: 04.04.2019 05:15

Newbie question: Alignement in animation stack

Post by Ralf_K » 04.04.2019 05:33

Hi, I just made my first stack from 13 semi-macro shots, handheld. Result is as good as I did hope. I even did some retouching (have the Pro version). To get to know the program I tried the different save options as well and liked the 3D output very much. But the animated stack didn't work out - seems like the images are not aligned at all. As stated, this was a handheld shot and pretty shakey. But in the composed stack, everything was aligned perfectly - why not in the animation?

Thanks,
Ralf

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3850
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: Newbie question: Alignement in animation stack

Post by Stas Yatsenko » 04.04.2019 14:24

Tick the checkbox "Align images"
Attachments
animation.jpg
animation.jpg (20.52 KiB) Viewed 1237 times

Ralf_K
Posts: 2
Joined: 04.04.2019 05:15

SOLVED: Alignment in animation stack

Post by Ralf_K » 04.04.2019 20:06

Stas Yatsenko wrote:
04.04.2019 14:24
Tick the checkbox "Align images"
Ouch... I was already asking myself what the purpose of this checkbox might be because in the German translation the label didn't explain it as clear as in the English phrasing. And in the German help file that checkbox is not mentioned at all.

Probably I should switch to the English version! But how do I do this? I'm not aware that there was the choice of picking the GUI's language at installation or at the download.

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3850
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: Newbie question: Alignement in animation stack

Post by Stas Yatsenko » 05.04.2019 11:34

Helicon Focus menu "View / Language"
Attachments
Screenshot_3.jpg
Screenshot_3.jpg (53.32 KiB) Viewed 1217 times

Post Reply