.mov and .mp4 not scanning

Report bugs and get support here

Moderator: Stas Yatsenko

steveledger
Posts: 3
Joined: 12.04.2017 09:52

.mov and .mp4 not scanning

Unread postby steveledger » 12.04.2017 10:03

HPS Version 4.82 - 23 January release.
Win10 Pro 64 bit / 16Gb RAM
AMD R7 360 2Gb


Everything works fine with the exception that .MOV and .MP4 video files do not scan and show thumbnails.
.AVI are fine.

.MOV and MP4 thumbs are fine in Windows Explorer and other apps (such as Bridge) - just not HPS.

I've updated video drivers.

Any ideas?

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3958
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: .mov and .mp4 not scanning

Unread postby Stas Yatsenko » 13.04.2017 09:09

Yes, we know about this issue in Helicon Photo Safe 4.82. Please use Helicon Photo Safe Pro 5.10.

steveledger
Posts: 3
Joined: 12.04.2017 09:52

Re: .mov and .mp4 not scanning

Unread postby steveledger » 13.04.2017 09:37

I have removed 4.82 free version and installed 5.1 Pro (Trial)

The same thing happens. .MOV and .MP4 do not scan or build thumbnails.

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3958
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: .mov and .mp4 not scanning

Unread postby Stas Yatsenko » 14.04.2017 10:58

We cannot reproduce this error in our environment. Try to delete your database and then rescan the folders once more.

steveledger
Posts: 3
Joined: 12.04.2017 09:52

Re: .mov and .mp4 not scanning

Unread postby steveledger » 14.04.2017 13:07

Stas Yatsenko wrote:We cannot reproduce this error in our environment. Try to delete your database and then rescan the folders once more.


Yes, I have already tried this with both the free and the Pro versions. No change, only .AVI are scanned.
I have no problems with any other application.
I will use Adobe Bridge, which is a shame because HPS is much faster.
Thank you for your help.


Return to “Helicon Filter: Bugs and Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests