Nikon aperture ring setting

Report bugs and get support here

Moderator: Stas Yatsenko

jordanm
Posts: 1
Joined: 08.05.2013 22:44

Nikon aperture ring setting

Unread postby jordanm » 08.05.2013 23:20

Hi,

this is not so much of a bug, but an issue that can occur in a certain circumstances with Nikon Cameras.
Some of them, basically all models that can be set to control the aperture through the lens ring, will not communicate properly with the remote.
This is typical for any threaded shooting as the software can't physically turn the ring, no matter how good it is ;)

Pencil menu > Controls > Customize command dials > Aperture setting > Sub-command dial to 'ON'

Hope this helps. I just got stuck for a while trying to figure it out and thought someone may have similar issue.

Great soft by the way.

Cheers,

jordan

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3958
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: Nikon aperture ring setting

Unread postby Stas Yatsenko » 10.05.2013 13:23

Hi Jordan,

Thank you very much! We'll see if setting this option programmatically is possible.


Return to “Helicon Filter: Bugs and Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests