Helicon Remote not work

General discussions, bugs, support, suggestions
Greg

Helicon Remote not work

Unread post by Greg » 02.12.2013 12:32

When Helicon Remote starting I've info: Your PC is lacking a proper video driver. Check Windows Update to see if video drivers is suggested for installation and install it, otherwise find out your video adapter manufacturer and download video driver from manufacturer's site.
Other Helicon soft works properly. What I can do ?
My configuration:
Windows 8.1
Intel Core2Duo
4GB RAM
Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3534
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: Helicon Remote not work

Unread post by Stas Yatsenko » 02.12.2013 13:39

You can and should do exactly what the program says. Other software works fine because only Remote utilizes video card.

Greg

Re: Helicon Remote not work

Unread post by Greg » 02.12.2013 17:39

Stas Yatsenko wrote:You can and should do exactly what the program says. Other software works fine because only Remote utilizes video card.
Exactly what I did. Graphics card driver is up to date. Maybe the problem is the Windows 8.1? On the same computer with Windows 7 program worked properly.

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3534
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: Helicon Remote not work

Unread post by Stas Yatsenko » 04.12.2013 16:50

It's hard to say, this is a rare issue. The problem might be that Windows is using Microsoft driver instead of video card vendor one. Or, maybe, there are both a vendor driver and MS driver. I would totally remove video drivers with Device Manager, download and install the latest driver from your video card vendor (Inetl / AMD / nVidia).

kpassaur
Posts: 1
Joined: 31.12.2013 16:05

Re: Helicon Remote not work

Unread post by kpassaur » 31.12.2013 16:17

I'm having the same issue. I have searched this forum with no luck, “just update the drivers and anything made in this century should work” is what I found for responses - not very helpful. Well, I have the latest drivers and it is an Intel 3150 Chipset. According to Intel it does not support OpenGL2, and in one of the responses this is what is required. So, how do you make it work? the machine is a Dell Insprion Duom that is about three years old so it is not that old. I saw it mentioned that a older version of "Remote" may work. But it appears to be a link to the current version.

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3534
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: Helicon Remote not work

Unread post by Stas Yatsenko » 03.01.2014 15:30

OpenGL 2 is no longer required. If the program shows a message about driver problem - the problem is with a driver, not hardware. Have you tried the suggestion from my previous message in this thread?

Post Reply