D300s not detected...

General discussions, bugs, support, suggestions
Post Reply
smbd91
Posts: 5
Joined: 23.12.2009 20:42

D300s not detected...

Post by smbd91 » 23.12.2009 21:01

Hello,

my D300s is controled by Capture Control 2.7 and by NKRemote as you proposed it to test... but Helicon Remote 1.11 beta doesn't see it.
Could you help for that ?

Regards
Bernard

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3850
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: D300s not detected...

Post by Stas Yatsenko » 24.12.2009 14:48

The program does not detect the camera if you use "USB mass storage" mode in your camera. Please switch to PTP instead of USB mode, this should help.

smbd91
Posts: 5
Joined: 23.12.2009 20:42

Re: D300s not detected...

Post by smbd91 » 25.12.2009 00:46

Hello Stas,

Thanks for your quick answer.
Unfortunately, D300S is, like D90, built with PTP mode by default and no way to change it.
Please note that NKRemote works well with my D300S, and Camera Control Pro2 does too.
But the test program (NikonSamplePrograms.zip) you have proposed to Chaos1 doesn't work (There is no Source object).

Any other proposal ?

Regards

Bluesman2008

Re: D300s not detected...

Post by Bluesman2008 » 25.12.2009 04:27

My D5000 isn't detected either and there is no USB storage mode. What now???

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3850
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: D300s not detected...

Post by Stas Yatsenko » 05.01.2010 15:12

D300s and D5000 should be supported by the software but we did not have a chance yet to test those cameras. The bug will be fixed soon.

smbd91
Posts: 5
Joined: 23.12.2009 20:42

Re: D300s not detected...

Post by smbd91 » 13.01.2010 20:24

Hello Stas,

Do you have any idea of a probable date for the bug fix ?

Regards
Bernard

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3850
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: D300s not detected...

Post by Stas Yatsenko » 14.01.2010 13:33

Bernhard,

We updated the modules and this should help. I will send you the link to this development version and I would appreciate if you test it.

smbd91
Posts: 5
Joined: 23.12.2009 20:42

Re: D300s not detected...

Post by smbd91 » 14.01.2010 20:06

Hello Stas,

Thanks for your mail and version, but, hélas, same result as before.
I have registered new dll (regsvr32 /s remoteControl.dll) and replaced exe (1.12 beta from january 6th).

If there is any log file, please indicate it, I'll send it to you.

Regards
Bernard

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3850
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: D300s not detected...

Post by Stas Yatsenko » 15.01.2010 16:13

Bernhard,

You may try to copy all modules from Camera Control Pro (C:\Program Files\Common Files\Nikon\Camera Control Modules\) to Helicon Remote folder. Maybe our program miss some files and this could help.

remote_control.log can be found in Helicon Remote folder or user data folder, common subfolder. Use search because it is different on different OS

lashup
Posts: 1
Joined: 18.01.2010 20:20

Re: D300s not detected...

Post by lashup » 18.01.2010 20:22

I also have a Nikon 300s and can't get the camera to come up in the remote software.

I'm anxious for updates and will keep an eye on this thread!

Thanks!

audaxl
Posts: 2
Joined: 27.02.2010 19:44

Re: D300s not detected...

Post by audaxl » 27.02.2010 21:36

I was also very surprised that my D300 was not found by Helicon Remote!
One of the reasons I bought Helicon Focus was the promise that Remote works with my camera.

Will there be release?

Regards
Rainer
Last edited by audaxl on 01.03.2010 20:28, edited 1 time in total.

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3850
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: D300s not detected...

Post by Stas Yatsenko » 01.03.2010 12:52

The program does not detect the camera if you use "USB mass storage" mode in your camera. Please switch to PTP instead of USB mode, this should help.

audaxl
Posts: 2
Joined: 27.02.2010 19:44

Re: D300s not detected...

Post by audaxl » 01.03.2010 20:13

Hello Stas,
thank you for your reply.
I tried it with PTP before-no way. Maybe I try to update the firmware of my D300?
Should the camera be switched to Live view?

Regards
Rainer

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3850
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: D300s not detected...

Post by Stas Yatsenko » 02.03.2010 16:23

We are preparing new version now. It will be published in a couple of days. Please in case of errors send us log file created by Helicon Remote. You can find it in Helicon Remote, "Preferences\Tools\Log of current session". If the Helicon Remote does not start, you can find it in c:\Users\[USER]\AppData\Local\Helicon\Common\remote_control.log
on Windows 7 and Vistat, where [USER] is your name

On XP it will be c:\Documents and Settings\Helicon\Local Settings\Application Data\Helicon\Common\

smbd91
Posts: 5
Joined: 23.12.2009 20:42

Re: D300s not detected...

Post by smbd91 » 22.03.2010 16:11

Hello Stas,

It's a long time since my last mail, and you have made a very good job during this time !
D300S is now detected with your last version Focus 5.0.11.
I will have to make some tests and will send you a feedback.
Thanks for the present work of yours.
B.

Post Reply