Images has the same focal point

General discussions, bugs, support, suggestions
Post Reply
FrankU

Images has the same focal point

Post by FrankU » 21.11.2009 12:27

Hi,

I use HR with a 1DMkIII an a Canon 100 2.8 Macro. The Objetive is in AF Mode. I set up the focus points (i hope i do that the right way) and star shootin but all images have only the near focus point. Waht are my mistakes. Can You help please.

Thanks, best regards

Frank

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3850
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Post by Stas Yatsenko » 23.11.2009 15:51

Frank,

If understand right, the program makes steps from the interface but does not move focus when you start shooting the stack, right? I would appreciate if you send us remote_control.log from the Helicon Focus folder and HeliconRemote.ini from application data folder (seach for the file, location of the folder depends on the Window version)

I would appreciate if you make the test with different lens.

FrankU

Post by FrankU » 23.11.2009 22:39

Stas,
thanks for you help. You understand me. I will try again next weeekend with other lenses. I'm afraid that the mistake is somethere on my site :-)

Thanks

Best regards


Frank

BrianS
Posts: 39
Joined: 03.09.2008 15:00
Location: Melbourne, Australia

Re: Images has the same focal point

Post by BrianS » 02.12.2009 14:36

Hi Frank,

I have the same problem with my 50D and the EF 100 2.8 macro, but only when I use HR in 'manual shoot' mode. In the auto shoot mode the focus steps work fine. One thing you might notice is that when you use the 'return to nearest focus point' HR does not always come back to the right spot, I usually just fine tune it again and then start the auto shooting from there.

BTW take a look at the other posts I made in this section. Note that Stas has added the exit Live View between shots for Canon, which lets us use non Canon flash, remote slaves etc. This works fine.

There is still a problem with having Mirror Lock on though. HR will go into spasms if you have this set.

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3850
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: Images has the same focal point

Post by Stas Yatsenko » 02.12.2009 15:11

Brian,

We added one more option to fix the problem with Mirror Lock up. I am not sure it is already in the version 5.0.4, but we are going to publish newer 5.0.5 tomorrow. I would appreciate if you test it.

BrianS
Posts: 39
Joined: 03.09.2008 15:00
Location: Melbourne, Australia

Re: Images has the same focal point

Post by BrianS » 03.12.2009 00:34

Thanks Stas, will test it ASAP

BrianS
Posts: 39
Joined: 03.09.2008 15:00
Location: Melbourne, Australia

Has it been uploaded?

Post by BrianS » 06.12.2009 16:06

Hi Stas,

the download page still has the date showing as 17/11, has 5.0.5 been released yet?

Brian

User avatar
Stas Yatsenko
Posts: 3850
Joined: 06.05.2009 14:05
Contact:

Re: Images has the same focal point

Post by Stas Yatsenko » 07.12.2009 16:12

Brian,

5.0.5 version is already available.

Post Reply