Page 1 of 1

Halo effects

Posted: 19.09.2014 19:21
by Richard7903
HI
I am still experimenting with Helicon and keep getting what I describe as "halo" effects around some objects. I have a attached a slice from one photo of a spider, only 5 images in the stack with horizontal and vertical adjustments set to 30%. No matter which method I use either A, B or C with various radius and smoothing settings this keeps occurring. Any ideas please?
Many thanks in advance

Re: Halo effects

Posted: 24.09.2014 12:09
by Stas Yatsenko
I would like to see the source images for this stack. I can see several problems at once. First, some hairs are not aligned, which means that object has moved or changed the pose. Or the program was not able to align it properly. Secondly, there are soft areas, which means that finer step should be used to cover all the areas. And there is a halo problem. I would recommend to fix the first two problems at first and then try method B with larger radius.

Re: Halo effects

Posted: 24.09.2014 13:13
by Richard7903
Hi Stas

Attached are the images I used trying to create the stack.
Have to send them one at a time to you
Hope this helps.

Re: Halo effects

Posted: 29.09.2014 09:19
by Stas Yatsenko
We need all the images of the stack to be able to test it. Please upload it to our server (as described at http://www.heliconsoft.com/ftp-server/)

Re: Halo effects

Posted: 29.09.2014 10:50
by Richard7903
Hi Stas

I had a colleague look at my problem yesterday (he is a whizz on stacking etc) and it appears that my "dead" spider actually moved during the shooting. We think it was down to the heat of the lighting causing the legs to start drying out hence moving. We have tried on other inanimate objects and all was well without halo etc. So I think we can close this topic off now. Again, many thanks for your help